Nova vest
Tenis

Petak, 14.01.2011.

13:22

Li slavila u Sidneju, sjajna Matek

Kineskinja Li Na slavila na turniru u Sidneju, dok će u finalu turnira u Hobartu igrati Betani Matek Sends i Jarmila Grot,

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kineska teniserka Li Na pobednica je WTA turnira koji je u Sidneju igran za nagradni fond od 618.000 dolara. Četvrtu titulu u karijeri Na je osvojila osvojila savladavši danas u finalu trećeg nosioca, Belgijanku Kim Klajsters, rezultatom 7:6 (7:3), 6:3.

Do četvrte turnirske pobede u karijeri Li je stigla na veoma impresivan način, jer je u prvom setu uspela da se vrati posle vodjstva Klajsters od 5:0. Kineskinja je tada za manje od pola sata nanizala šest gemova i šokiranu protivnicu uspela da dobije u taj brejku.

Ogromnu psihološku pednost Li je iskoristila već u prvom gemu drugog seta kada je napravila brejk i do kraja nije dozvolila Belgijanki da se vrati u meč.

"Naravno da sam razočarana. Sigurno ne želim ovako da se osećam posle teniskih mečeva, ali i to je sastavni deo sporta", rekla je Klajsters, koja je doživela prvi poraz u 14 polufinalnih ili finalnih mečeva otkako se u avgustu prošle godine vratila na teren.

Australijanka Jarmila Grot i Amerikanka Betani Matek-Sends igraće u finalu WTA turnira u Hobartu vrednog 220.000 dolara.

Grot je do borbe za titulu stigla savladavši u polufinalu češku igračicu Klaru Zakopalovu sa 6:3, 6:2, dok je Matek-Sends bila uspešija od Kineskinje Peng Šuai rezultatom 4:6, 6:1, 6:1.

Amerikanka je tako nakon tirjumfa u Hopman kupu u Pertu sa Džonom Iznerom, nastavila sa odličnim rezultatima na početku nove sezone...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu